Alföld, avagy a csendes beismerés 1


Minden ízében Pannónia szülöttének érzem magam, a dunántúli városokban és a dunántúli tájakon érzem otthon magam, ha átmegyek a Dunán, mindig egy picit idegen világ vesz körül. És ez már valószínűleg nem is nagyon fog megváltozni.

Viszont – és erről győzött meg újra a két nap Kecskemét – sehol máshol a világban nem lehet akkorákat enni, mint az Alföldön. Az ottani levesekhez, a pusztai ételek bátran fűszerezett mai utódjaihoz képest bizony némileg sápadtnak tűnik a nyugat-magyarországi gasztronómia.

De ezt ne mondjátok el senkinek. Köszönöm.


mm

Névjegy: Józing Antal

1964-ben születtem Komlón, Pécsen voltam középiskolás, de főiskolás korom óta Szombathelyen élek. Megannyi munkahelyen megannyi mindent csináltam, leginkább tanítottam és újságot írtam. Négy évtizede dolgozom a médiában. Írtam papírba és elekronikusba, írtam nagyon kicsibe és nagyon nagyba, voltam szerény külsős és voltam komoly főszerkesztő. Mindig szerettem a magam útját járni.

Megjegyzés hozzáfűzése

Egy kis gondolat “Alföld, avagy a csendes beismerés

  • mm
    kiscsákó Bejegyzés szerzője

    Ez teljesen így van.Bárkinek mondtam még ,hogy mikor átlépek a Duna másik oldára,mintha teljesen máshová érkeznék.Utoljára mikor Szombathelyről jöttem hazafelé volt ez az érzésem.Mikor felültünk a Sátoraljaujhelyi vonatra már teljesen a hatása alá kerültem.Ideges, nyugtalan, izgatott lettem.Nem tudom, talán a levegő teszi ezt….