Olasz borok 1


Az esetek 90 százalékában magyar bort veszek, de van úgy, hogy az ember más nemzetiségű palackokkal is közelebbi ismeretségbe kerül.

A legrosszabb tapasztalataim az olasz borokkal vannak, ezek – egy római pizzéria házi vörösbora kivételével, ami viszont igen jó volt – mind gyatrának bizonyultak.

Legemlékezetesebb egy Sziciliában kortyolt fehér rémület volt, ami a szálláshoz járt. Mindez onnan jut eszembe, hogy ma este megnyitottam egy ajándékként kapott olasz fehérboros palackot, ami éles kontrasztban áll mondjuk a tegnapi borversenyen jussolt magyar – a zsűri szerint közepes minőségű – borokkal. Az utóbbiak javára.

Ellenpélda: úgy két évvel ezelőtt a Lidl-ben nagyon jó román vörösbort vettem, és szintén nagyon ízlett a dél-horvát Peljesac-félsziget vörösbora, a Dingac.

De azt hiszem, az olasz borokkal most nem kísérletezem egy darabig.


mm

Névjegy: Józing Antal

1964-ben születtem Komlón, Pécsen voltam középiskolás, de főiskolás korom óta Szombathelyen élek. Megannyi munkahelyen megannyi mindent csináltam, leginkább tanítottam és újságot írtam. Négy évtizede dolgozom a médiában. Írtam papírba és elekronikusba, írtam nagyon kicsibe és nagyon nagyba, voltam szerény külsős és voltam komoly főszerkesztő. Mindig szerettem a magam útját járni.

Megjegyzés hozzáfűzése

Egy kis gondolat “Olasz borok

  • mm
    Hold Bejegyzés szerzője

    Felületesen átgondolva is kizárt, hogy Olaszország adottságai mellett ne lenne kiváló olasz bor. Én spec. ittam már. Kiválót, de drágábbnál is drágábbat……
    Magyar borászok színe-java most volt Toscanaban, tanulmányúton, mesélték, hogy egész más borkategóriák vannak arrafelé, jóval egyszerűbb.
    Rossz hír: http://www.soproniborasz.hu/index.php?p=cikk&id=679

    Abban igazad van, hogy magyar nedűt iszik többnyire az ember, ez is még annyira felfedezetlen néha, és nagyon megéri a kalandozást!! :))